indukcijski reso1ringla vip-0304
indukcijski reso1ringla vip-0304
indukcijski reso1ringla vip-0304 indukcijski reso1ringla vip-0304

220139 - Indukcijski Reso1Ringla Vip-0304

Jačina 2000W. Štedi do 55% energije pri kuvanju u odnosu na tradicionalnu peć. Ima 5 nivoa temperature. Zagreva se od 70-240°C. Grejna površina od stakla,otporna na ogrebotine. Elektronska kontrolna tabla sa LCD displejom.


Artikal je dostupan

Prosečna ocena 0 (0)

6.999 RSD

5.999 RSD


Braunis

Zagrejte rernu na 165 C. Rastopite 320 gr crne čokolade i maslac i mešajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Ostavite desetak minuta da se ohladi Jaja, žuti šećer i vanil šećer umutite električnim mikserom na srednjoj brzini. Kada se nakon nekoliko minuta zapeni dodajte čokoladnu smesu. Zatim dodajte brašno, so i čokoladu iseckanu na kockice i pržene lešnike. Smesu sipajte u pleh i pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Preporuka za dodatno zadovoljstvo: poslužite toplo uz omiljeni sladoled. Sastojci 320 gr crne čokolade 250 gr maslaca (putera) 150 gr žutog šećera vanil šećer 6 jaja 120 gr brašna prstohvat soli 80 gr cokolade iseckane na kockice prženi lešnici po želji

21.10.2016. 14:45:03

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Pet komada tosta premazati sa senfom, drugih pet komada premazati istoplenjim puterom (45 gr) i zapeći u rerni na 180C pet minuta (strana premazana puterom treba da bude okrenuta ka gore). Na tostove premazane senfom slagati prvo šunku pa sir i preklopiti drugom polovinom tostova. U šerpi istopiti 30 grama putera i dodati 30 grama brašna pri tom neprestano mesati par minuta na srednjoj vatri.  Zatim dolivati toplo mleko malo po malo uz neprekidno mešanje žicom.  Kad sos provri kuvati jos 3-4 minuta dok se ne zgusne.  Dodati 50 grama rendanog sira po zelji i 50 gr rendanog parmezana, so, biber i muskatni orah. Mesati dok se sir ne istopi. Na svaki tost tost sipati dve-tri kasike sosa od sira (da malo prelije sa strana) i odgore posuti sa ostatkom rendanog sira.  Peci u rerni zagrejanoj na 200C 10-15 minuta dok sir ne dobije zlatno braon boju. Sastojci tost hleb 150 tvrdog sira bešamel sos 100 gr Pršuta puter Senf so biber

21.10.2016. 13:58:01

Fusili sa piletinom i pršutom

Skuvamo 125 gr fusila u slanoj vodi, isperemo i ocedimo. U tiganj stavimo da se dinsta 100gr. piletine, 35gr. paprike, 35gr. pečuraka, 45 gr. tikvica na kockice, so i biber, zatim bundevin puter 40gr. i nalijemo sa 2,5 dcl neutralne pavlake i 10 gr. parmezana. Kada sos ukrčka dodamo skuvane fusile i dobro izmešamo. Servirano jelo možemo ukrasiti sa maslinkama. Sastojci Fusili Piletina Prsuta Paprika Šampinjoni Bundevin puter Parmezan Pavlaka Čeri paradajz Rukola

21.10.2016. 12:06:01

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Palačinke sa pečurkama

Pečurke operite i iseckajte u aparatu za seckanje hrane (ili nožem veoma sitno). Ostavite nekoliko komada za dekoraciju. Iseckajte crni i beli luk. Propržite luk na na maslinovom ulju, pa dodajte iseckane pečurke, so, biber i iseckan peršun. Na kraju dodajte kiselu pavlaku, promešajte i sklonite sa vatre. Napravite preliv od mleka i brašna. U malo mleka razmutite brašno i sipajte u provrelo mleko. Mešajte da se ne stvore grudvice i da ne zagori. Na kraju dodajte narendani kačkavalj. Filujte palačinke smesom pa ih urolajte. Servirajte po dve palačinke na tanjir i prelite sosom. Preostale pečurke isecite na listiće, kratko propržite na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Pospite listićima peršuna. Sastojci 8 palačinki 400 g pečuraka maslinovo ulje 1 glavica luka 2 čena belog luka 100 ml pavlake so, biber peršun 400 ml mleka 1 kašike brašna

21.10.2016. 09:17:45

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Prvo mikserom umutilte jaje i ulje pa dodajte ekstrakt vanile, vanilin šećer i šećer. Zatim smanjitie brzinu miksera i dodajte mleko i vodu. U odvojenoj činiji zajedno prosejte kakao, brašno i prašak za pecivo pa postepeno dodajte tečnim sastojcima sve vreme muteći. Ukoliko vam je ipak ostalo grudvica, procedite smesu kroz cediljku za čaj. Palačinke pecite na električnom pekaču za palacinke 1/2 minuta sa jedne strane i desetak sekundi sa druge. Filujte palačinke džemom od kajsija. Možete ih filovati svežim voćem i ukrasiti saldoledom. Sastojci 1 jaje 50 ml ulja 1 kašika ekstrakta vanile 1 kašika vanil šećera 2 kašike šećera 300 ml mleka 50 ml vode 120 g brašna 4-5 punih kašika gorkog kakao praha 1 prašak za pecivo

21.10.2016. 08:53:19

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu hrskavo propržite u tiganju pa je ostavite da se ohladi. Potom je usitnite. Glatko brašno prosejte u posudu pa umešajte prašak za pecivo, sir, naseckani mladi luk i komadiće slanine. Jaja, mleko i ulje izmešajte, posolite i pomešajte s ostalim sastojcima. Testo raspodelite u kalupe za mafine pa pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Sastojci 6 šnita dimljene slanine ½ šoljice glatkog brašna 1 prašak za pecivo ½ šoljice grubo narendanog sira (na primer gaude) 3 mlada luka 1 jaje ½ šoljice mleka ½ šoljice ulja

20.10.2016. 12:02:42

Pečeni bataci u sosou od belog luka

Pečeni bataci u sosou od belog luka

Pečeni bataci u sosou od belog luka

U šerpu sipajte vodu i dodajte so, balzamiko sirće, lovorov list, peršun, origano i sušeni ruzmarin. Zagrevajte do ključanja. U šerpu dodajte batake i kuvajte ih oko 20 minuta. Nakon toga, izvadite batake iz šerpe i ostavite ih da se ohlade i osuše. Dok se bataci hlade pripremite sos, a rernu zagrejte na 220 stepeni C. U posudu stavite očišćene čenove belog luka i prstohvat soli, pa sve dobro izmeljajte. Prebacite luk u veću posudu, pa dodajte maslinovo ulje, mlevenu papriku, biber i sve dobro promešajte. Batake uvaljajte u prezle, a zatim i u mešavinu začina i belog luka i pospite sve parmezanom. Pouljite pleh za pečenje, poređajte začinjene batake i po želji dodatno pospite parmezan. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Sastojci 2 kilograma pilećih bataka 3 kašike soli malo ruzmarina 100 g parmezana origano 3 kašike maslinovog ulja usitnjen suvi peršun lovorov list glavica belog luka 2 l vode

19.10.2016. 14:22:22

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Argentinski ćevap

Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun. Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka. Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu. Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane. Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji. Sastojci 300 g mlevenog mesa 300 g kuvanog krompira 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 čena belog luka 2 jaja 1 kašičica kurkume u prahu 1 kašika seckanog svežeg peršuna so mleveni biber na vrh noža sode bikarbone

19.10.2016. 13:54:36

Govedina u crvenom vinu

Govedina u crvenom vinu

Govedina u crvenom vinu

Zagrejte maslinovo ulje na tiganju. Propržite šnicle oko 2 minuta, dok ne dobiju lepu boju sa obe strane. Izvadite šnicle iz tiganja, a zatim u tiganj ubacite seckani crni luk, sitno seckani beli luk i origano. Pržite oko 5 minuta. U propržen luk dodajte paradajz i vino i ostavite da se krčka desetak minuta. Za to vreme, iseckajte šnicle na kockice, pa dodajte u tiganj i dobro izmešajte. Kad ubacite kockice mesa, ostavite da se krčka još pet minuta. Po želji, možete služiti sa pastom ili prženim krompirom. Sastojci 1 kašika maslinovog ulja 200 g goveđih ili junećih šnicli mala glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 čen belog luka prstohvat origana čaša crvenog vina 200 g seckanog paradajza pasta za prilog

19.10.2016. 13:40:15

Taljatele karbonara

Slaninu isecite na kockice i pržite je na tiganju dok ne postane hrskava. Potom je izvadite, ocedite višak masnoće, a na preostaloj masnoći propržite propasirani beli luk. Sipajte tečnu pavlaku i ostavite da se zagreje, ali ringlu odmah isključite. U zagrejanu pavlaku dodajte 100 g parmezana i seckani bosiljak i prašku šunku isečenu na rezance. Skuvane i oceđene špagete prelijte sosom, dobro promešajte i pospite parmezanom. Sastojci pakovanje špageta 200 g dimljene slanine 200 g praške šunke 400 ml pavlake 400 ml pavlake 2 kašike bosiljka 3 čena belog luka 150 g parmezana

19.10.2016. 08:38:54

Svi komentari (0)

Bez komentara