zest bokal za mleko sa silikonskim poklopcem i metalnom ručkom 1260 cc asst.
zest bokal za mleko sa silikonskim poklopcem i metalnom ručkom 1260 cc asst.
zest bokal za mleko sa silikonskim poklopcem i metalnom ručkom 1260 cc asst.
zest bokal za mleko sa silikonskim poklopcem i metalnom ručkom 1260 cc asst.
zest bokal za mleko sa silikonskim poklopcem i metalnom ručkom 1260 cc asst. zest bokal za mleko sa silikonskim poklopcem i metalnom ručkom 1260 cc asst. zest bokal za mleko sa silikonskim poklopcem i metalnom ručkom 1260 cc asst. zest bokal za mleko sa silikonskim poklopcem i metalnom ručkom 1260 cc asst.

190275 - Zest Bokal Za Mleko Sa Silikonskim Poklopcem I Metalnom Ručkom 1260 Cc Asst.


Artikal je dostupan

Prosečna ocena 0 (0)

2.099 RSD

919 RSD


Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Zapečeni tost sendvič - Croque Monsieur 

Pet komada tosta premazati sa senfom, drugih pet komada premazati istoplenjim puterom (45 gr) i zapeći u rerni na 180C pet minuta (strana premazana puterom treba da bude okrenuta ka gore). Na tostove premazane senfom slagati prvo šunku pa sir i preklopiti drugom polovinom tostova. U šerpi istopiti 30 grama putera i dodati 30 grama brašna pri tom neprestano mesati par minuta na srednjoj vatri.  Zatim dolivati toplo mleko malo po malo uz neprekidno mešanje žicom.  Kad sos provri kuvati jos 3-4 minuta dok se ne zgusne.  Dodati 50 grama rendanog sira po zelji i 50 gr rendanog parmezana, so, biber i muskatni orah. Mesati dok se sir ne istopi. Na svaki tost tost sipati dve-tri kasike sosa od sira (da malo prelije sa strana) i odgore posuti sa ostatkom rendanog sira.  Peci u rerni zagrejanoj na 200C 10-15 minuta dok sir ne dobije zlatno braon boju. Sastojci tost hleb 150 tvrdog sira bešamel sos 100 gr Pršuta puter Senf so biber

21.10.2016. 13:58:01

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Prvo mikserom umutilte jaje i ulje pa dodajte ekstrakt vanile, vanilin šećer i šećer. Zatim smanjitie brzinu miksera i dodajte mleko i vodu. U odvojenoj činiji zajedno prosejte kakao, brašno i prašak za pecivo pa postepeno dodajte tečnim sastojcima sve vreme muteći. Ukoliko vam je ipak ostalo grudvica, procedite smesu kroz cediljku za čaj. Palačinke pecite na električnom pekaču za palacinke 1/2 minuta sa jedne strane i desetak sekundi sa druge. Filujte palačinke džemom od kajsija. Možete ih filovati svežim voćem i ukrasiti saldoledom. Sastojci 1 jaje 50 ml ulja 1 kašika ekstrakta vanile 1 kašika vanil šećera 2 kašike šećera 300 ml mleka 50 ml vode 120 g brašna 4-5 punih kašika gorkog kakao praha 1 prašak za pecivo

21.10.2016. 08:53:19

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Mafini sa slaninom i sirom

Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu hrskavo propržite u tiganju pa je ostavite da se ohladi. Potom je usitnite. Glatko brašno prosejte u posudu pa umešajte prašak za pecivo, sir, naseckani mladi luk i komadiće slanine. Jaja, mleko i ulje izmešajte, posolite i pomešajte s ostalim sastojcima. Testo raspodelite u kalupe za mafine pa pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Sastojci 6 šnita dimljene slanine ½ šoljice glatkog brašna 1 prašak za pecivo ½ šoljice grubo narendanog sira (na primer gaude) 3 mlada luka 1 jaje ½ šoljice mleka ½ šoljice ulja

20.10.2016. 12:02:42

Kozje mleko najzdravije i najsličnije majčinom

Kozje mleko najzdravije i najsličnije majčinom

Kozje mleko najzdravije i najsličnije majčinom

Kada je reč o mlečnim proizvodima, kozje mleko spada u najzdravije namirnice. Njegov sastav ima najveću sličnost sa majčinim mlekom. Očigledno da su to znali i stari narodi, s obzirom na to da su ga preporučivali za jačanje imuniteta, lečenje i jačanje pluća, kao i protiv tuberkuloze. Kozje mleko je savršeni saveznik u borbi protiv stresa, bronhitisa, alergija. Takođe, smanjuje rizik za nastanak karcinoma pluća, a mogu da ga piju i dijabetičari. Sadrži vitamine B1, B2, B6, B12, važne za jačanje nervnog sistema, a i 47 odsto više vitamina A u odnosu na kravlje mleko. Kalijuma ima 134 posto više.  Bakar je u četvorostrukom većim koncentracijama. Obiluje i mineralima kalcijumom i fosforom koji su važni za čvrstinu kostiju. Sdrži cink i selen, snažne antioksidanse bitnie za održavanje imuniteta. Na osnovu rezultata istraživanja do kojih su došli, španski naučnici ovo mleko preporučuju i osobama koje pate od anemije.  Oni tvrde da  kozje mleko podstiče bolje iskorišćavanje gvožđa u organizmu i obnovu hemoglobina, sastojka gvožđa koji i sadrži ovaj mineral. S druge strane, u mlečnim mastima nalazi se i specifična linolna kiselina, koje u kravljem mleku uopšte nema. Istraživanja potvrđuju da ta linolna kiselina poseduje antikancerogeno dejstvo. Zbog toga bi kozje mleko trebalo preventivno da se konzumira u odbrani od kancerogenih oboljenja. Obzirom na to da koze jedu koru biljaka, njihovo mleko je bogato i silicujumom, mineralom koji povoljno utiče na kvalitet kože, kose, noktiju i nervnog sistema. Kozje mleko treba piti i zbog obilja oligosaharida koji deluju protivupalno.  Istovremeno regulišu poremećenu funkciju creva, takođe zbog manjka laktoze, odnosno mlečnog šećera, koje kravlje mleko sadrži u daleko većim količinama. Kozje mleko borac protiv ateroskleroze Kod odraslih osoba kozje mleko može pomoći u sprečavanju pojave visokog krvnog pritiska i ateroskleroze. Zapravo, kalijum predstavlja esencijalni mineral za održavanje normalnog krvnog pritiska i funkcije srca. Jedini problem vezan za kozje mleko je u tome što, ima karakterističan miris i ukus, zahvaljujući slobodnim masnim kiselinama. Međutim, pravilnom preradom karakteristične masne kiseline ostaju vezane u gliceridima, što u značajnoj meri smanjuje njegov neobičan ukus. U svakom slučaju, kozje mleko ima nutritivne i zdravstvene prednosti u odnosu na kravlje mleko. Poseduje antialergijska svojstva i bolje se vari , oko 40 minuta, a kravlje čak čitavih dva i po sata. Upravo zbog lakše svarljivosti naročito se preporučuje starijim osobama i rekonvalescentima. Inače, kod dece koja su hranjena kozjim mlekom, uočen je brži rast, veća telesna masa i bolja mineralizacija kostiju. Da bi se zadovoljile dnevne potrebe organizma dovoljno je popiti čašu kozjeg mleka od 200 mililitara. Ta jedna šolja obezbeđuje mališanima čak 18 odsto dnevnih potreba u proteinima koji su bogati esencijalnim aminokiselinama, za razliku od kravljeg mleka koje obezbeđuje 13 procenata. Kozje mleko je naročito pogodno za ishranu beba neposredno nakon prestanka dojenja.  Ne sadrži određeni protein kazein koji često izaziva alergijsku reakciju kod dece. Da bi duže trajalo, kozje mleko može i da se zamrzava, ali zbog ukusa ne duže od pola godine. Jednom odmrznuto treba da se iskoristi u roku od najmanje sedam dana. Surutka, kozji sir i jogurt Surutka, kozji sir i jogurt takođe predstavljaju moćna prirodna lekovita sredstva. Pospešuju rast i razvoj digestivnog trakta. Preporučuju se i u prevenciji i terapiji oboljenja jetre, kao što je masna jetra, ciroza, mononukleoza. Delotvorno je i kod osteoporoze, povišenog holesterola i krvnog pritiska, upalnih procesa, poboljšanje rada bubrega… Proteini iz kozje surutke poznati su kao brzi proteini jer se brzo apsorbuju i direktno snabdevaju mišićne ćelije energijom i neophodnim aminokiselinama. Zbog efekta koji postiže, surutka se preporučuje atletičarima i rekreativcima jer obezbeđuje brz oporavak mišića posle treninga. Ona je i izvanredan izvor proteina i za trudnice, jer je kod njih za trećinu povećana potreba za belančevinama. Sadrži kompletne proteine i obezbeđuje sve aminokiseline neophodne za dobro zdravlje. Kozja surutka je prirodno bogata esencijalnom aminokiselinom triptofan, koja predstavlja prirodni sedativ. Kao takav stimuliše lučenje serotonina, najpoznatijeg neurotransmitera za stvaranje osećaja relaksiranosti i pospanosti. Takođe, smanjuje apetit, snižava holesterol, čisti zubne naslage sprečavajući karijes. Potpomaže i regeneraciju jetre. Izvor: NovovstiZa čuvanje mleka preporučujemo Zest bokal za mleko sa silikonskim poklopcem

02.09.2015. 09:55:16


Svi komentari (0)

Bez komentara