Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Petrogradska pašteta

Petrogradska pašteta

Petrogradska pašteta

Petrogradska pašteta500 g pileće džigerice
150 g dimljene slanine
150 g putera
glavica crnog luka
šargarepa
peršun
lovorov list
biber u zrnu
mleveni biber
so
muskatni oraščić

Propržite dimljenu slaninu iseckanu na štapiće zajedno sa iseckanim crnim lukom, rendanom šargarepom i peršunom. Posle nekoliko minuta dodajte listić lovora i nekoliko zrna bibera. Kada zelen i luk omekšaju, dodajte pileću džigericu isečenu na kockice, propržite dva-tri minuta i skinite s vatre. Izvadite lovorov list, a sve ostalo sameljite u mašini za meso dva do tri puta tako da masa bude glatka. Paštetu začinite po ukusu mlevenim biberom, solju, rendanim muskatnim oraščićem i razmekšalim puterom, sve dobro umutite i poslužite u činiji ili na tacni. Pre služenja ohladite u frižideru.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.