Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Namaz od sočiva i tikvica

Namaz od sočiva i tikvica

Namaz od sočiva i tikvica

Namaz od sočiva i tikvica100 g sočiva
500 g tikvica
2 kašičice začina
2 čena belog luka
100 ml maslinovog ulja
1 limun
1 vezica vlašca
bibera i soli po ukusu

Sočivo skuvati u blago posoljenoj vodi i procediti ga. Tikvice oprati, narezati na kolutove i kratko dinastati na 2 kašike maslinovog ulja. Pred kraj dinstanja dodati naseckani beli luk i ostaviti da se prohladi, toliko da bude toplo.

Sočivo i tikvice dobro usitniti štapnim mikserom pa postepeno, uz mešanje, dadati maslinovo ulje i limunov sok. Na kraju umešati iseckan vlašac i dodati soli i bibea po ukusu. Namaz dobro ohladiti i poslužiti s istostiranim kriškama hleba i pikantnim sirom.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.