Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Najbrži sos od paradajza

Najbrži sos od paradajza

Najbrži sos od paradajza

800 gr konzerviranog paradajza (pelata)
2 čena belog luka
vezica svežeg bosiljka
so, biber, ulje
Priprema:

Na malo ulja ugrejte seckani belik luk, pa kad počne da menja boju dodajte bosiljak i oceđen paradajz. Polako zagrevajte, a drvenom varjačom mešajte i gnječite paradajz. Kad smesa provri, posolite i pobiberite.
Sklonite sa vatre, pa procedite smesu kroz krupno metalno sito, a pritom izbacite beli luk i bosiljak. Pazite da pokupite s druge strane dna sita sav pire od paradajza koji se tu zadrži.
Vratite u šerpu pa pustite da tiho vri oko pet minuta da se smesa još malo zgusne i da doterate ukus.
Sos možete da čuvate u frižideru oko nedelju dana u dobro zatvorenoj tegli, a koristite ga i kao dodatak za picu, sos za pastu ili prilog uz bareni krompir i meso.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.