Kako da napravite domaću paštetu

Kako da napravite domaću paštetu1 kg pileće džigerice 100 g pancete 2 glavice crvenog luka 1/2 kašičice bibera 1,5 kašičica slatke aleve paprike so ulje 2 kašike soja-sosa 3 kašičice balzamika 1 dl crnog suvog vina Luk isecite na rebarca, pancetu što sitnije i sve zajedno popržite na malo ulja. Pileću džigericu isecite na sitne komade i dodajte luku i panceti. Poklopite i povremeno promešajte (džigerica će sama pustiti vodu). Na kraju začinite alevom paprikom i biberom. Dobićete kuvanu džigericu i gust soft. Dodajte crno vino i ostavite da se kuva još koji minut. Tad dodajte soja-sos i balzamiko, pa ostavite da se krčka još oko 5 minuta. Pre nego što sklonite s vatre, još jednom proverite da li je dovoljno slano. Usitnite u blenderu tako da dobijete finu pastu. Pašteta se služi u papirnim korpicama ili formirana u loptu, na tanjiru, s obaveznom kašičicom. Izvor: Lisa


Svi komentari (0)

Bez komentara