1 kg pileće džigerice
100 g pancete
2 glavice crvenog luka
1/2 kašičice bibera
1,5 kašičica slatke aleve paprike
so
ulje
2 kašike soja-sosa
3 kašičice balzamika
1 dl crnog suvog vina
Luk isecite na rebarca, pancetu što sitnije i sve zajedno popržite na malo ulja. Pileću džigericu isecite na sitne komade i dodajte luku i panceti. Poklopite i povremeno promešajte (džigerica će sama pustiti vodu). Na kraju začinite alevom paprikom i biberom. Dobićete kuvanu džigericu i gust soft. Dodajte crno vino i ostavite da se kuva još koji minut. Tad dodajte soja-sos i balzamiko, pa ostavite da se krčka još oko 5 minuta. Pre nego što sklonite s vatre, još jednom proverite da li je dovoljno slano. Usitnite u blenderu tako da dobijete finu pastu. Pašteta se služi u papirnim korpicama ili formirana u loptu, na tanjiru, s obaveznom kašičicom.
Izvor: Lisa
Komentari
Komentari