1 kg oljuštenog i samlevenog paradajza
1/2 dl jabukovog sirćeta
1/2 kg pečurki
2 kašike hladno ceđenog ulja
glavica crnog luka
kašika origana
glavica belog luka
kašika ruzmarina
veza sveže nane
1/2 kašičice bibera
kašika malteksa
2 kašike morske soli
1 dl kečapa
Blago zagrejte ulje i dodajte sitno seckane crni i beli luk i malo vode. Dinstajte na slaboj vatri, više kuvajte nego pržite. Kad luk omekša, dodajte začine, zatim paradajz i kečap. Kad je skoro gotovo, sipajte pečurke sečene na listiće i kuvajte još 5 minuta. Sklonite s vatre i dodajte malteks i sirće.
Malteks je ekstrakt ječmenog slada – to je gusta, sirupasta masa (poput meda), smeđe boje, izrazitog mirisa i slatkog ukusa.
Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari