Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Italijanski sos

Italijanski sos

Italijanski sos

1 kg oljuštenog i samlevenog paradajza
1/2 dl jabukovog sirćeta
1/2 kg pečurki
2 kašike hladno ceđenog ulja
glavica crnog luka
kašika origana
glavica belog luka
kašika ruzmarina
veza sveže nane
1/2 kašičice bibera
kašika malteksa
2 kašike morske soli
1 dl kečapa

Blago zagrejte ulje i dodajte sitno seckane crni i beli luk i malo vode. Dinstajte na slaboj vatri, više kuvajte nego pržite. Kad luk omekša, dodajte začine, zatim paradajz i kečap. Kad je skoro gotovo, sipajte pečurke sečene na listiće i kuvajte još 5 minuta. Sklonite s vatre i dodajte malteks i sirće.
Malteks je ekstrakt ječmenog slada – to je gusta, sirupasta masa (poput meda), smeđe boje, izrazitog mirisa i slatkog ukusa.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.