2 kg karfiola, 1 kg šargarepe, 1 kg paprika, 0,5 kg crnog luka, 5,5 kg kupusa, 1 vezica peršuna, 1-2 ljute paprike, 0,5 l ulja, 0,5 kg vinskog sirćeta, 250 g soli, 300 g šećera, 1 kesica konzervansa
Povrće operite i isecite po želji (šargarepu možete pola izrendati, a pola iseći na kolutove, kupus izrendati, peršun iseckati sitno, karfiol izdeliti na cvetove, a crni luk ostaviti ceo). U šerpu stavite ulje, sirće, so, šećer i stavite da proključa. Sklonite sa ringle i dodajte konzervans. Ostavite da se ohladi, pa ohlađenim presolcem prelijte povrće i blago izmešajte. Povrće stavite u veći lonac ili šerpu i pritisnite kako bi stalno bilo prekriveno tečnošću.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari