Sastojci:
2,5kg kupusa
15 paprika srenje veličine
so, sirće po ukusu
Priprema:
Paprike oprati i očistiti od semena. Kupus oprati i izrendati na krupnu stranu rendea nikako drugačije jer je to najbolji način za ovu pripremu. Posoliti i rukom izgnječiti, dodati vinsko sirće ne previše taman toliko kao kad spremate kupus salatu.. Puniti paprike i ređati u krug otvorom prema zidovima tegle. Između svakog reda paprike dolazi rendan kupus i blagim natiskanjem popunjavati praznine između paprika. Zatim drugi red paprika, kupus i tako dok se tegla ne napuni. Pritisnuti ih listom kupusa i malim kamenčićem ili plastičnim krstićem za tegle. Teglu staviti u neki sud jer će kupus pustiti vodu početi sa vrenjem i prelaziti iz tegle. Ovo je stari recept za spremanje kupusa bez kapi vode koji je spremala moja baka, a ja sam sada baka, pa procenite vrednost recepta.
Revept poslala:
Sonja Pavlović
Niš
Komentari
Komentari