Sastojci:
5kg paradajza
0,5kg ljutih papričica
1,5kg slatkih paprika
so po ukusu
300ml ulje
200ml sirće
100g šećera
1/ 2 kesice konzervansa
Priprema:
Paradjz dobro oprati, oljuštiti potopiti vrelom vodom da se lakše skine kora.Samleti na vodenici za meso ili blenderu. Papriku oprati iseći na krupnije parčiće i malo prokuvati (samo da omekša). Samleti je na vodenici za meso ili u blenderu. Sjediniti sa paradajzom i pržiti. Pri kraju prženja dodati so, sirće, šećer i zagrejan zejtin. Pržiti još malo do željene gustine. Dodati konzervans. Po želji dodati i nekoliko češnja belog luka. Sipati vruću ljutenicu u zagrejane tegle, zatvoriti ih metalnim zatvaračem i uviti u ćebe da se postepeno hlade.
Recept poslao:
Rusoljub Stanković
Niš
Komentari
Komentari