Potrebno je:
300 g paste, 2 kašike putera, ½ crnog luka, 2 čena belog luka, 120 g krem sira, 1 šolja kisele pavlake, 1 šolja neutralne pavlake, ½ šolje narendanog parmezana, 2 šolje mocarele, ½ kašičice soli, ½ kašičice bibera, 1/5 kašičice začinske paprike, 1 ½ šolja spanaća, 2 šolje skuvanog seckanog pilećeg filea, 1/3 šolje svežeg seckanog paradajza, peršun
Priprema:
Prvo pripremite i izmerite sve potrebne sastojke. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Skuvajte pileći file i iseckajte ga. Skuvajte pastu, ocedite je od vode i sipajte u pleh u kome ćete peći jelo. Na puteru prodinstajte iseckan luk, kada postane staklast dodajte spanać i paradajz. Nakon par minuta dodajte krem sir, neutralnu pavlaku i začinsku papriku. Promešajte i sklonite sa ringle, potom prelijte preko paste. Sve dobro izmešajte i dodajte piletinu i sve ostale sastojke. Narendajte parmezan odozgo i zapecite u rerni, služite dok je toplo.
Komentari
Komentari