Testenina u sosu od badema-sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g testenine, 400 g očišćenih pelata, 2 dl ukuvanog paradajza, 3 kašike suncokretovog ulja, 2 kašike maslinovog ulja, 2 prstohvata soli, 1 čen belog luka, 1 srednje veliki luk, četvrtina kocke za supu od povrća, 1 kafena kašika crvene paprike, pola suve čili papričice bez semenki, četvrtina kafene kašike suvog ruzmarina, 2 kašike naseckanog svežeg peršuna, 2 prstohvata origana, 50 g badema
Priprema:
U tri litra kipuće vode kuvajte testeninu prema uputama proizvođača. Pelate isecite na kocke. Luk narežite na kockice, a beli luk na tanke kriške. U posudi zagrejte suncokretovo ulje, dodajte luk i so, promešajte i poklopite. Smanjite temperaturu i dinstajte dok luk sasvim ne omekša (oko 7 minuta). Povremeno promešajte.
Dodajte maslinovo ulje, kriškice belog luka, crvenu papriku i dinstajte 1 minut. Polijte s dvije do tri kašike soka od paradajza i dodajte kocku za supu, ruzmarin i čili papričicu. Umešajte kocke pelata i ostatak soka od paradajza. Sos dinstajte na slabijoj temperaturi 30 minuta (poklopljeno). Kad gotov sos sklonite, dodajte naseckan peršun i origano.
Bademe naseckajte i prepržite na suvom tiganju. Testeninu prelijte sosom i pospite prženim bademima. Izvor: Sensa
Komentari
Komentari