Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g šampinjona, 1 glavica luka, 1 čen belog luka, 3 kašike ulja, so, biber, 1 kašika sušenog origana, 200 ml bujona od povrća, 1 kašika soka od limuna, 250 ml krema za kuvanje od soje, 300 g brokolija, 400 g širokih rezanaca, ½ vezice peršuna, 1 kašičica naribane kore od limuna
Priprema:
Očistite pečurke pa ih grubo isecite. Oljuštite i naseckajte luk i beli luk. Sve pržite u velikom tiganju mešajući oko 5 minuta, začinite pa izvadite. Stavite origano, bujon i sok od limuna u taiganj na masnoću od prženja pa ostavite da se polako krčka oko 5 minuta. Umešajte krem za kuvanje, pa sve začinite. Očistite brokoli i razdelite ga na komade. Skuvajte testeninu u slanoj vodi (oko 10 minuta), a poslednjih 7 minuta kuvajte s testeninom i brokoli. Operite peršun, sušite, iskidajte, pa narežite listiće na veće komade. Pomešajte s korom od limuna i začinite. Ocedite testeninu i brokoli, pomešajte s pečurkama, sokom od limuna, solju i biberom pa poslužite. Po želji ukrasite peršunom. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari