Sastojci koji će vam biti potrebni za špageti bolonjeze:
1 pakovanje špageta, 300 g mlevenog junećeg mesa, 200 g šampinjona, 200 g pelata, 50 g parmezana, kašika gustina, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 3 kašike ulja, origano, so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk. Dodajte mleveno meso i dinstajte desetak minuta. Kad meso porumeni, dodajte usitnjen beli luk, pa dinstajte još deset minuta. Začinite po ukusu, dodajte šampinjone isečene na listiće, kratko prodinstajte, pa ubacite pelat. Varjačom usitnite pelat, a gustin rastvorite u malo vode i prelijte masu. Skuvajte špagete u dosta slane vode i ocedite ih. U tanjir sipajte skuvane špagete, prelijte ih pripremljenim sosom i pospite rendanim parmezanom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari