Sastojci koji će vam biti potrebni za sočne taljatele:
400 g svežih taljatela, 400 g brokolija, 300 g mlevenog junećeg mesa, 4 kašike pinjola, 2 dl pavlake, 2 kašičice senfa, 150-200 g rendanog parmezana ili tvrdog kačkavalja, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, so i biber
Priprema:
Kratko prepecite pinjole u teflon tiganju dok malo ne porumene. U većoj šerpi obarite brokoli u slanoj, kipućoj vodi 5 minuta (ne duže da ne bi suviše omekšali). U međuvremenu u posebnom tiganju zagrejte malo ulja i propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso i iseckani beli luk. Promešajte i dinstajte desetak minuta na umerenoj temperaturi. Izvadite brokoli iz šerpe i u istoj vodi obarite taljatele. Brokoli dodajte u tiganj sa mesom. Potom sipajte senf i pavlaku, posolite i pobiberite i pažljivo promešajte. Na kraju, dodajte kuvane, isceđene taljatele, pinjole i parmezan, promešajte i odmah poslužite. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari