Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 g pilećeg belog mesa bez kože i kostiju, 1 glavica crnog luka, 100 ml maslinovog ulja, 1 kašika suvog začina, 1 kašičica peršunovog lista, 250 ml neutralne pavlake, pakovanje testenine po izboru
Priprema:
Sameljite crni luk, pa dodajte ulje, malo vode i suvo začin i stavite da se smesa kuva. Isecite belo meso na kockice, dodajte meso u smesu. Ako je potrebno, nalijte vodom i poklopite. Ostavite da se kuva.
U veću šerpu sipajte vodu, posolite je, pa stavite na vatru da provri. Promešajte belo meso koje se kuva. U šerpu ključale vode sipajte testeninu. Za kuvanje mesa dovoljno je 20 minuta, jer se te kockice brzo i lako skuvaju.
U zavisnosti od toga koliko sosa hoćete da dobijete, tolike količine vode dolivajte. Ako želite manje sosa, neka vode u šerpi bude "do polovine mesa", sipajte u nju neutralnu pavlaku, dodajte peršun i promešajte. Ostavite nekoliko minuta da se kuva pa sklonite sa vatre,. Ako želite više sos, sipajte neutralnu pavlaku, kašiku brašna, malo vode i promešajte. Ostavite pet minuta da se lagano krčka.
Za to vreme će se i testenina skuvati. Procedite je, operite, pospite sa malo maslinovog ulja ( tako se neće slepiti ) pa toplo jelo poslužite. Jelo služite uz zelenu salatu, začinjenu maslinovim uljem i čia semenkama. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari