Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pasta primavera

Pasta primavera

Pasta primavera

Pasta primavera

Sastojci koji će vam biti potrebni:
450 grama testenine u obliku mašnica
3 šargarepe, oljuštene i isečene na tanke trake
2 tikvice srednje veličine, isečene na trake
1 crni luk, sitno iseckan
1 žuta paprika, iseckana na trake
1 crvena paprika, iseckana na trake
2 kašike maslinovog ulja
so
kašika biber
15 čeri paradajza, prepolovljena
3 kašike rendanog parmezana
začini po želji (bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, žalfija...)

Priprema:
U plehu pomešajte ulje, povrće, posolite, pobiberite i dodajte začine. Polovinu povrća prebacite u drugi pleh i ravnomerno rasporedite. Pecite povrće u zagrejanoj rerni i dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta. Nakon 10 minuta pečenja promešajte povrće.
Testeninu kuvajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 8 minuta. Procedite je, ali ostavite jednu šolju vode u kojoj se kuvala testenina.
Pomešajte u velikoj činiji kuvanu testeninu i pečeno povrće, a zatim dodajte paradajz i čašu vode u kojoj se kuvala pasta. Po želji začinite testeninu i pospite je parmezanom. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pasta primavera


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.