Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kašika maslinovog ulja
450 g pilećeg belog mesa
3 čena belog luka
2/3 šolje pavlake za kuvanje
2/3 mleka
1 šolja naribanog sira
240 g testenine
2 šolje obarenih cvetova brokolija
7 lenti slanine, ispržene i naseckane
so, biber
Priprema:
Ulje sipajte u tavu i ostavite da se greje, piletinu začinite i pecite na tavi 2-4 minuta sa svake strane da se u potpunosti ispeku. Sklonite piletinu sa šporeta, poklopite i ostavite u tavi. Nakon toga je isecite na trakice. Naceskani beli luk sipajte u tavu gde se pekla piletina, dodajte pavlaku i mleko i stavite na šporet da prokuva, dodajte sir i mešajte dok se ne istopi. Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, procedite. U soso dodajte testeninu, slaninu i bareni brokoli pa sve dobro izmešajte. Kasnije dodajte pečenu piletinu i poslužite. Izvor: lifepressmagazin.com
Komentari
Komentari