Sastojci koji će vam biti potrebni:
16 kanelona
500 g mešanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
200 g ribanog parmezana
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
pola šolje belog vina
300 ml vode
400 ml soka od paradajza
1 supena kašika šećera
so
Priprema:
Ulje zagrejati i na njemu propržiti crni luk. Dodati mleveno meso, so, biber, naliti vodom i ostaviti da se krčka na srednjoj vatri. Nakon što se sos zgusne, dodati vino, 100 g narendanog parmezana i pavlaku. Kuvati još desetak minuta i skloniti sa vatre da se ohladi. Dobijenim sosom filovati kaneline. U posebnom sudu prokuvati sok od paradajza, sa vodom i šećerom. So dodati po ukusu. Crveni sos sipati u pleh, a zatim na njega naređati kaneline. Dodati ostatak narendanog sira, poklopiti i peći 25 minuta na 200 stepeni. Služiti toplo uz salatu po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari