Potrebno je:
1 kg šampinjona, 2 čena belog luka, 1 vezica mladog luka, 1 kašika ulja, 2 kašike maslaca, 2 kašike brašna, 250 ml supe,
250 ml mleka, 1 muskatni oraščić, 150 g sira ribanca,12 kanelona, so, biber
Priprema:
Na kockice isecite šampinjone i beli luk, a na kolutiće mladi luk. Zagrejte ulje i lagano pržite beli i mladi luk.
Umešajte šampinjone, isprva ih pržite na jakoj vatri i potom dinstajte na laganijoj vatri oko 5 minuta. Rastopite maslac, svetlo propržite brašno, pažljivo umešajte supu i mleko da se ne stvore grudvice, mešajte dok ne provri, smanjite vatru i uz povremeno mešanje kuvajte još 5 minuta. Sos začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Umešajte i 75 g sira.
Kanelone napunite pripremljenom smesom, gusto ih poređajte u duguljastu vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali, prelijte ih sosom, pospite ostatkom sira i pecite 30 minuta. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari