Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g špageta, 500 ml soka od paradjza, 1 glavica crnog luka, 3 veća čena belog luka, 1 jaje, 1 kašičica ljute tucane paprike, ½ kašičice ljutog tabasko sosa, 1 kašičica tamnog soja sosa, 1 kašičica bosiljka, 1 kašičica origana, ½ kašičice sušenog celera, ½ kašičice suvog, ruzmarina, 1/3 šolje crnog vina, 150 g rendanog parmezana, so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
Sipati vodu u lonac, posiliti je i dodati malo maslinovog ulja i ostaviti da provri. Nakon što baci dva tri ključa, sipati špagete i kuvati desetak minuta. Za to vreme prodinstati crni luk, pa kad postane staklast dodati i beli. Nakon par minuta sipati paradajz sos i dodati suve začine. Poklopiti šerpu, smanjiti temperaturu i ostaviti da se fino ukuva oko 15 minuta. Probati sos, pa dodati još začina po ukusu. Kada se pasta skuva, dobro je ocediti i dodati je u crveni sos. Na kraju umešati rendani parmezan i služiti toplo. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari