Svinjetina na kineski način


300 g mesa isecite na šnicle, istucite čekićem za meso i iseckajte na tanke trake.
U činiji pripremite umak od kašičice senfa, bibera, ljute tucana paprike,
đumbira, belog luka i soja sosa.

U umak dodajte meso, polako izmešajte i ostavite da odstoji najmanje sat vremena.

Povrće isecite na tanke rezance ili kockice, što tanje kako bi se što pre ispržilo. U velikoj šolji (otprilike 2,5 - 3 dl) umutite jednu punu kašiku gustina sa mlakom vodom i soja sosom po ukusu. U dobro zagrejan tiganj stavite meso i propržite ga dok ne porumeni, dodajte iseckano povrće i sve zajedno pržite dok povrće ne odmekne.

Na kraju sipajte umućeni gustin, nalijte vodom dok ne dobijete željenu gustinu sosa. Poslužite uz kuvan pirinač.













Sastojci


  1. 300 g mesa

  2. kašičica senfa

  3. biber i ljuta tucana paprika po ukusu

  4. kašičica naribanog svežeg đumbira (ako nemate svež možete koristiti i suvi)

  5. kašičica naribanog svežeg đumbira (ako nemate svež možete koristiti i suvi)

  6. 2-3 čena belog luka

  7. 2-3 kašike soja sosa

  8. velika crvena paprika

  9. 2 šargarepe

  10. velika glavica crvenog luka

  11. mala tikvica



Svi komentari (0)

Bez komentara