5.099,00 RSD
Suši voće, povrće, lekovito bilje, meso, i još mnogo toga. Takva hrana je bogata esencijalnim mineralima, za fitness i zdravlje. 2 nivoa temperature. 5 nivoa izmenljivih, podesivih, providnih posuda (lako za čišćenje) . Ventilator, cirkulacija vazduha funkcija. Zaštita od pregrevanja. Napajanje: 230 V, 50 Hz. 300 W.
Sušenje voća i povrća u dehidratoru nije komplikovan proces kako se možda u prvi mah čini. Za njega nam je najvažnija dobra priprema namirnica...
Kruške i jabuke mogu se oguliti ili ostaviti s korom, nakon čega se isecaju po dužini na četiri do osam delova, ili pak na kolutove debljine od pola do jednog centimetra.
Breskve i kajsije se mogu oguliti, ali je bolje da budu neoljuštene, jer se tako gubi manje soka. Samo se prepolove i odstrane im se koštice. Sušenje voća jeste odličan metod konzerviranja, ali morate povesti računa i o kalorijama koje na ovaj način unosite u vaš organizam.
Takođe ako pravite kompote od sušenog voća, povedite računa! Prilikom pripremanja kolača računajte na to da je sušeno voće dosta slađe, pa će vam biti potrebno gotovo duplo manje šećera. Hrana koja je osušena ima duži rok trajanja nego ona koja je konzervirana na drugi način. Ako je dobro vakuumirana, može sačuvati kvatitet i do 20 godina. Zahvaljujući malom volumenu, sušena hrana u ostavi ili na policama ne zauzima mnogo prostora. Podsetimo, domaće sušeno bilje i začini prilikom kuvanja imaju dosta jaču aromu, što ne važi za one što su industrijski prerađeni...
Svi komentari (0)