Žuta juneća čorba-sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g krte junetine, 200 g očišćenog krompira, 2 komada svežeg đumbira veličine oraha, 1 mala kisela jabuka, 1 crni luk, 2 čena belog luka, 1 veća šargarepa, 2 kašike sočiva, 3 kašike soka od limuna, sveže istucani biber, so, ljuta aleva paprika, prstohvat mlevenog kima
Priprema:
Stavite u lonac meso, nalijte dva litra vode, pustite da proključa i smanjite vatru. Dodajte sve sastojke osim limuna i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko tri sata. Izvadite meso i isecite ga na kocke, izmiksajte ostale sastojke u blenderu, vratite u čorbu, začinite je po ukusu, dodajte limun i pustite da još jednom provri pre služenja. Možete da služite s krutonima napravljenim po receptu za potaž od brokolija. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari