Sastojci koji će vam biti potrebni:
100g peršuna
400g svežeg zelja
50g putera
1 vlašac, očišćen i iseckan
2-3 čena belog luka, oljušten i iseckan
400g smrznutog graška
1 litar bujona od povrća ili vode
100ml pavlake za kuvanje
so i biber
Za dekoraciju:
šaka seckanog zelja
šaka seckanog (mrvljenog) graška
nekoliko kapi maslinovog ulja
Priprema:
U posudi za kuvanje istopiti polovinu maslaca na srednjoj temperaturi. Dodati vlašac, beli luk i pržiti lagano, 3-4 minuta dok ne omekša. Dodati zelje, grašak i vodu i ostaviti da proljkuča. Zatim smanjiti temperaturu i kuvati 3-4 minuta na laganoj vatri dok grašak ne omekša.
Dodati pavlaku za kuvanje i sve umutiti ručnim blenderom. Dodati so i biber po ukusu. Dodati preostali puter i mešati dok se ne istopi.
Sipati u 4 jednake posude za čorbu i ukrasiti seckanim zeljem i mrvljenim graškom i sa nekoliko kapljica maslinovog ulja. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari