Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Zelena čorba

Zelena čorba

Zelena čorba

Zelena čorba

Sastojci koji će vam biti potrebni:
100g peršuna
400g svežeg zelja
50g putera
1 vlašac, očišćen i iseckan
2-3 čena belog luka, oljušten i iseckan
400g smrznutog graška
1 litar bujona od povrća ili vode
100ml pavlake za kuvanje
so i biber

Za dekoraciju:
šaka seckanog zelja
šaka seckanog (mrvljenog) graška
nekoliko kapi maslinovog ulja

Priprema:
U posudi za kuvanje istopiti polovinu maslaca na srednjoj temperaturi. Dodati vlašac, beli luk i pržiti lagano, 3-4 minuta dok ne omekša. Dodati zelje, grašak i vodu i ostaviti da proljkuča. Zatim smanjiti temperaturu i kuvati 3-4 minuta na laganoj vatri dok grašak ne omekša.
Dodati pavlaku za kuvanje i sve umutiti ručnim blenderom. Dodati so i biber po ukusu. Dodati preostali puter i mešati dok se ne istopi.
Sipati u 4 jednake posude za čorbu i ukrasiti seckanim zeljem i mrvljenim graškom i sa nekoliko kapljica maslinovog ulja. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za zelenu čorba


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.