Supa ole gaspačo-sastojci koji će vam biti potrebni
Za supu: 4 dl soka od paradajza, 4 dl hladnog bujona, 160 g očišćenog paradajza, 80 g očišćenih krastavaca, 60 g zelene ljute papričice, 50 g luka, 20 g sredine od belog hleba, kašičica izgnječenog belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so, crni biber, nekoliko kapi tabaska
Za prilog: 3 kašike seckanog luka, 4 kašike seckanog krastavca, 4 kašike paradajza, 3 kašike paprike, 4 kašike belog hleba
Priprema:
Pomešajte iseckane krastavac, luk, paradajz i papričicu, pa dodajte sok od paradajza, supu, maslinovo ulje, beli luk, hleb i začine. Sve izmiksujte u blenderu i začinite. Ostavite nekoliko sati u frižideru. Iseckano povrće i hleb dodajte u supu neposredno pre služenja. Gaspačo sipajte u hladne tanjire. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari