Sastojci koji će vam biti potrebni:
100 g šarenog pasulja
100 g ovsa (ili mešavine žitarica-ovas, raž, ječam, pšenica...)
1 kašika ulja po izboru
2 struka mladog luka
1 šargarepa
4 srednja paradajza
1 čen belog luka
1 list lovora
1 kašičica aleve paprike
po ukusu: so, biber, mešavina začina, peršunov list...
Priprema:
Pasulj i žitarice oprati i ostaviti da nabubre u vodi preko noći-minimum 4h. Propržiti sitno iseckan mladi luk i šargarepu na vrelom ulju nekoliko minuta, dodati pasulj, žitarice, očišćen i iseckan paradajz, usitnjen beli luk, lovorov list i alevu papriku. Sipati 1 l vode. Čorbu kuvati 30 minuta u ekspres loncu. Potom je prebaciti u šerpu, začiniti po ukusu i kuvati još desetak minuta. Prilikom služenja, posuti peršunovim listom. Količinu vode odredite u zavisnosti od željene gustine čorbe. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari