Sastojci koji će vam biti potrebni: 1 pile (oko 900 g), 1 kašičica zrna bibera, 1 lovorov list, so, 400 g tikvica, 2 stabljike celera, 300 g belog pasulja (velika zrna, iz konzerve), 250 ml soka od paradajza, 2 kašike koncentrata paradajza, 250 g mini paradajza, 250 g zamrznute boranije, 200 g pirinčanih rezanaca, po 1 grančica majčine dušice, origana i ruzmarina, 1 kašika svetlog balzamiko sirćeta biber Priprema: Stavite u lonac pile, zrna bibera i lovorov list, stavite vodu da prekrije pile pa kuvajte oko 90 minuta na laganoj vatri. Usitnite celer i tikvice. Ocedite pasulj. Izvadite pile, skinite kožu, odvojite meso od kostiju pa ga usitnite. Izvadite začine iz čorbe. Zatim kuvajte u toj tečnosti sok od paradajza, koncentrat, paradajz, boraniju, tikvice, celer i rezance oko 10 minuta. Operite začinsko bilje, prosušite i naseckajte. Ugrejte ga u čorbi zajedno s mesom i pasuljem. Začinite sirćetom, solju i biberom i ukrasite po želji. Izvor: Lisa
Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pileću čorbu "egzotik"
Predlažemo vam:
Komentari
Komentari