Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Marokanska supa od sočiva

Marokanska supa od sočiva

Marokanska supa od sočiva

Marokanska supa od sočiva

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 sitno naseckan luk, 2 šargarepe iseckane na kockice,1 šolja sočiva (250 ml), 1/4 kašičice kima, 1/4 kašičice mlevenog korijanedra, 1/4 kašičice kurkume, prstohvat cimeta, so, biber, 500 ml povrćnog temeljca, 250 ml vode, 1 konzerva pelata od paradajza, 1 kašičica šećera, maslinovo ulje, jogurt (po želji)

Priprema:
Na malo maslinovog ulja popržite luk i šargarepu. Dodajte sočivo i sve začine osim soli. Kratko popržite pa dodajte pelate, povrćni temeljac i vodu. Dodajte šećer, promešajte i ostavite da malo vri. Kada provri, smanjite vatru i poklopite. Pustite da se krčka oko 45 minuta, odnosno dok se sočivo ne skuva. So dodajte tek tada. Miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu supu, prema potrebi dodajte još začina i ako želite prelijte sa malo jogurta. Poslužite toplo. Nevenka Zelunka-Cvijetić Izvor: Sensa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za marokansku supu od sočiva


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.