Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 sitno naseckan luk, 2 šargarepe iseckane na kockice,1 šolja sočiva (250 ml), 1/4 kašičice kima, 1/4 kašičice mlevenog korijanedra, 1/4 kašičice kurkume, prstohvat cimeta, so, biber, 500 ml povrćnog temeljca, 250 ml vode, 1 konzerva pelata od paradajza, 1 kašičica šećera, maslinovo ulje, jogurt (po želji)
Priprema:
Na malo maslinovog ulja popržite luk i šargarepu. Dodajte sočivo i sve začine osim soli. Kratko popržite pa dodajte pelate, povrćni temeljac i vodu. Dodajte šećer, promešajte i ostavite da malo vri. Kada provri, smanjite vatru i poklopite. Pustite da se krčka oko 45 minuta, odnosno dok se sočivo ne skuva. So dodajte tek tada. Miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu supu, prema potrebi dodajte još začina i ako želite prelijte sa malo jogurta. Poslužite toplo. Nevenka Zelunka-Cvijetić Izvor: Sensa
Komentari
Komentari