Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kašika maslinovog ulja, 1 šolja sitno naseckanog crvenog luka, 1 šolja naseckanog celera (stabljika ili koren), 1 šolja naseckane šargarepe, 1 čen belog luka, 3 kašike brašna, 1 kašičica origana, malo majčine dušice, ½ kašičice začina za živinu, 1 l pilećeg bujona, 2 ½ šolje iseckanog krompira, 2 šolje kuvane piletine ili ćuretine, 250 ml pavlake za kuvanje, 1 šolja zamrznutog graška, 2 šolje rezanaca
Priprema:
U većoj šerpi za supu stavite da se greje maslinovo ulje, dodajte crveni luk, šargarepu, celer i beli luk pa sve dinstajte oko pet minuta. Preko povrća pospite brašno, majčinu dušicu, origano i začin za meso i kuvajte jedan minut.
Nakon toga uspite bujon, dodajte krompir, pustite da prokuva i da krčka lagano 25 minuta. Kad je krompir skuvan dodajte piletinu, pavlaku, rezance i grašak. Kuvajte još desetak minuta dok serezanci ne skuvaju i poslužite. Izvor:lifepressmagazin.com
Komentari
Komentari