Sastojci koji će vam biti potrebni:
50 g maslaca ili margarina, 1 crni luk, 1 komad svežeg đumbira veličine oraha, prstohvat kima, 500 g očišćenog paškanata, 100 g očišćenog krompira, 1 l supe od juneće kocke, so, biber, 150 ml jogurta
Za krutone: 2 kriške bajatog hleba, 1 kašičica karija, 6 kašičica maslaca ili margarina, sok od jednog limuna
Priprema:
Propržite prvo sitno seckan crni luk, pa kad požuti, dodajte krupno nasečen paškanat, krompir i đumbir, propržite, nalijte supom, dodajte začine i kuvajte na tihoj vatri poklopljeno pola sata. Izmiksajte čorbu u blenderu, ako treba začinite po ukusu i dodajte jogurt. Umutite sve sastojke za krutone, premažite tom masom hleb, isecite ga na kockice i ispecite u rerni da porumeni. Iznesite na sto posebno krutone, a posebno čorbu. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari