Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Čorbica od bamije

Čorbica od bamije

Čorbica od bamije

Čorbica od bamije

450 g bamije
pola konzerve pasiranog paradajza
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
seme korijandera po ukusu
so, biber
sok od jednog limuna
ulje
voda
list svežeg celera

Crni i beli luk sitno iseći. Na par kašikica malsinovog ulja izdinstati obe vrste luka, pazeći da beli ne zagori. Dodati bamije i na srednjoj vatri dinstati 5-7 minuta, kada omekšaju sipati paradaj pire, začiniti solju, biberom, dodati seme korijandera po ukusu, sok od limuna i doliti vode tek da bamije ogreznu.

Kuvati oko pola sata na srednjoj vatri ili dok bamije ne omekšaju. Nemojte mešati, već samo prodrmati šerpu kako se bamije ne bi raspale. Gotovo je kad bamije omekšju, ali pazite da se ne raskuvaju, treba da zadrže svoj prvobitni oblik.

Pre služenja posuti seckanim celerom i posližiti uz kriške limuna.


Posuđe i kuhinjski pribor potreban za pripremu čorbice od bamije


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.