450 g bamije
pola konzerve pasiranog paradajza
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
seme korijandera po ukusu
so, biber
sok od jednog limuna
ulje
voda
list svežeg celera
Crni i beli luk sitno iseći. Na par kašikica malsinovog ulja izdinstati obe vrste luka, pazeći da beli ne zagori. Dodati bamije i na srednjoj vatri dinstati 5-7 minuta, kada omekšaju sipati paradaj pire, začiniti solju, biberom, dodati seme korijandera po ukusu, sok od limuna i doliti vode tek da bamije ogreznu.
Kuvati oko pola sata na srednjoj vatri ili dok bamije ne omekšaju. Nemojte mešati, već samo prodrmati šerpu kako se bamije ne bi raspale. Gotovo je kad bamije omekšju, ali pazite da se ne raskuvaju, treba da zadrže svoj prvobitni oblik.
Pre služenja posuti seckanim celerom i posližiti uz kriške limuna.
Komentari
Komentari