Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 glavica crvenog luka, 1/2 paprike, 1 srednje velika šargarepa, 1 srednje velik krompir, 1 čen belog luka, 800 ml vode, 1 kocak za supu, 4 mala kelja, 1 veća tikvica, 4 veća cveta brokolija, 1 kašika koncentrata paradajza, mrvica ljute paprike, malo bosiljka, prstohvat timijana, 1 kašičica soli, 1/2 kašike bibera, peršun, maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju popržiti sitno rezan crveni luk pa dodati sitno rezanu papriku. Malo prodinstati, pa dodati na kockice rezanu šargarepu. Nakon par minuta dodati krompir na kockice i so. Kada krompir počne da se dinsta, dodajte sitno seckan beli luk i mešajte samo da pusti miris. Potom, naliti vodu i kada uvri, dodati kocku supe. Kuvati 15 minuta. Zatim, dodajte kelj iseckan na četvrtine, tikvicu na kockice, mrvicu ljute paprike bez semenki, cvetove brokolija, koncentrat paradajza, bosiljak, timijan i biber i kuvati 10-15 minuta ili dok povrće ne omekša. Gotovu čorbu posuti sitno rezanim peršunom. Izvor: superzena.net
Komentari
Komentari