Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g piletine, 2 struka mladog luka, 1 kašika lanenog semena, 2 l vode, 1 lovorov list, 1 srednja šargarepa, 1 manji koren celera, 1 šaka graška, 1 čen belog luka, 1 šolja brokolija, 1 šaka kukuruza šećerca, so, biber, ulje
Priprema:
Pripremite šerpu u kojoj ćete spremati čorbu i stavite je na ringlu. Sipajte ulje da se zagreje na srednjoj temperaturi, a za to vreme očistite i iseckajte mladi luk pa ga dodajte u lonac. Piletinu isecite na sitne kockice pa dodajte u lonac. Ostavite da se krčka a, ukoliko je potrebno, dodajte i malo vode. Kada je meso skoro gotovo, dodajte i šargarepu i celer koje ste prethodno očistili i narendali. Nalijte vodom pa potom dodajte i sve ostale sastojke, poklopite i ostavite da se skuva. Nakon desetak minuta, promešajte i probajte da li je gotovo. Začinite po ukusu i služite toplo. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari