Sastojci koji će vam biti potrebni za sos sa suvim grožđem:
1 glavica crnog luka, 2 čena sitno iseckanog belog luka, 50 ml vermuta, 40 g margarina, 30 g suvog grožđa, 250 ml pavlake za kuvanje, 1 kašičica limunovog soka, 1 kašičica brašna, mešavina suvih začina, biber, ruzmarin, mirođija
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk. Stavite luk na margarin da se proprži. Kada luk omekša, dodajte suvo grožđe i vermut. Krčkajte na tihoj vatri oko deset minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i dodajte brašno razmućeno u vrlo malo vode. Promešajte. Dodajte mešavinu začina i biber po ukusu, kao i kašičicu limunovog soka. Ruzmarin i mirođiju sitno iseckajte i dodajte u sos. Promešajte i sklonite sa vatre. Poslužite uz prženu ribu. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari