Sastojci koji će vam biti potrebni za pica sos:
4 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja, 4 manja čena belog luka, 500 ml kuvanog paradajza, 1 kašika mlevene crvene paprike, 1 kašika bosiljka, mešavina suvog začina, biber
Priprema:
U dubljem tiganju ili šerpici na ulju propržite sitno iseckan beli luk. Kada luk porumeni, skinite sa vatre, a vatru smanjite. Zatim dodajte mlevenu papriku, promešajte, dodajte bosiljak i kuvani paradajz. Sve promešajte i vratite na šporet. Po ukusu dodajte suvi začin i malo bibera. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne ukuva, povremeno mešajući. Sos prohladite i mažite na testo za picu. Ohlađen sos možete sipati u teglu i čuvati u frižideru do nedelju dana, ali ga prvo procedite kroz gustu cediljku. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari