Potrebno je:
1 konzerva tunjevine (oceđene mase 180 grama)
1 manji crveni luk
100 grama pečenih badema
2 tvrdo kuvana žumanca
4 kisela krastavca
1 kašičica Worcester sosa
kap-dve Tabasco sosa
75 ml majoneza
sol i biber
Priprema:
U tiganu bez dodavanja ulja ispcite 100 grama badema. Blenderom sameljite prethodno ispečene bademe, a tunjevinu dobro ocedite od salamure ili ulja iz konzerve. Skuvajte dva jajeta i odvojite žumance. Od luka nasckanog na komade i kiselih krastavaca u blenderu napravite pastu. Ocđenu tunjevinu stavite u činiju i dodajte joj dobijenu pastu, kuvana žumanca i smlevene bademe. U smesu dodajte majonez i lagano promešajte. Dodajte malo po malo Worcester i Tabasco sos. Posolite i pobiberite po želji. Isprobavajte paštetu nakon dodavanja svake namirnice i prilagodite ukuse svojim individualnim željama.
Za bolji ukus, paštetu ohladite u frižideru nekoliko sati. Pre služenja ovaj lagani riblji namaz ukrasite listićima svežeg peršuna. Paštetu od tunjevine možete posužiti sa tostiranim hlebom kao predjelo, doručak ili ukusnu večeru. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari