Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Humus

Humus

Humus 3Šolja suvih leblebija, 4 čena belog luka, malo bibera, pola kašičice soli, sok od 1/4 limuna, dve-tri kašike tahinija (pasta od susama), tri kašike maslinovog ulja, malo suvog začina
Za preliv: 4 kašike maslinovog ulja, začinska paprika, malo susama, seckan peršun

Leblebije potopite u vodu i neka stoje preko noći. Kuvajte ih sat i po ili dva u zavisnosti u kojem ste ih stanju kupili: ako su sušene ili drugačije neprerađene, neka bude dva sata; ako su pečene (kao grickalice), može i jedan sat na tihoj vatri. Sačuvajte vodu u kojoj su se kuvale ili onu iz konzerve. U blenderu ili pomoću štapnog miksera sjedinite leblebije, zgnječeni beli luk, tahini, so i ulje, meljite polako dodajući tečnost dok se ne postigne željena gustina.
Ako volite, možete da dodate malo pavlake ili jogurta. Slično je i sa biberom i alevom paprikom.
Kad je humus gotov, u sredini tanjira napravite malu rupu, dodajte maslinovo ulje, crvenu papriku i peršun po želji, kao ukras, i uživajte u predivnom ukusu.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.