900 g krompira
150 g kozjeg sira
4 smokve
50 g pinjola
So
crni biber
40 g putera
2 grančice sveže majčine dušice
8 čena belog luka, oljuštenog
Zagrejte rernu na 200 stepeni C.
Stavite krompir u veću posudu i sipajte hladnu slanu vodu preko krompira. Pustite da proključa, krčkajte i kuvajte dok krompir ne bude mogao lepo da se probode.
Osušite krompire i pustite da se hlade 5 minuta pre nego što ih ubacite u pleh u otopljeni puter. Dodajte beli luk i majčinu dušicu, pa začinite solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 20 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz rerne, dodajte pinjole i vratite u rernu da se peče dodatnih 5 minuta.
Dok se krompir priprema, izmrvite kozji sir na veličinu zalogaja i isecite smokve na četiri dela. Ostavite oba sastojka u frižideru do služenja.
Kada je krompir spreman, izvadite ga iz rerne i stavite u posudu u kojoj ćete služiti. Blago pospite izmrvljen kozji sir na topli krompir, dodajte smokve i služite odmah.
Izvor: Kuca stil
Komentari
Komentari