Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 paradajza, 2 šargarepe, 200 g tofu sira, 200 g crvenog luka, 6 kalamata crnih maslina, 1 mladi luk, 2 šake rukole, ½ avokada, 100 g kupusa, sok od limuna, maslinovo ulje
Priprema:
Kupus i šargarepu najpre dobro operite, očistite po potrebi, a zatim narendajte. Masline isecite na kolutiće, a avokado i luk tanko isecite. Tofu izlomite i izmešajte sa prethodno pripremljenim povrćem. Zelenu salatu dobro operite i skinite spoljne listove. Pripremite veliku posudu za salatu i pomešajte sastojke. Rukolu i mladi luk takođe operite i dodajte u salatu. Začinite je devičanskim hladno ceđenim uljem i morskom solju. Ostavite salatu u frižider da se dobro ohladi pre služenja. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari