Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika seckanog peršunovog lista
malo seckanog vlašca
2 čena izgnječenog belog luka
1 manja glavica sitno seckanog crnog luka
1 kašika soja sosa
1 kašika vorčester sosa
1-2 kašike jabukovog sirćeta ili aceto balsamiko
mleveni šareni biber
so
Priprema:
Za preliv maslinovo ulje sipajte u manju činiju i u njega dodajte sve ostale sastojke. Posolite i pobiberite po ukusu. Avokado oljuštite, isecite na kriške i nakapajte limunovim sokom. Blitvu isecite na rezance, pa prelijte s malo preliva. Zatim papriku, paradajz i krastavac takođe isecite na kockice, stavite preko blitve i opet zalijte prelivom. Na kraju dodajte i avokado i isto ga zalijte prelivom. Po vrhu stavite masline, kapar i isečena kuvana jaja. Tost prepržite i isecite na kockice, pa ga poređajte po salati, kao i feta sir. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari