Sastojci koji će vam biti potrebni:
½ crvenog luka, sitno iseckanog
3-4 grančice estragona, sitno iseckanog
1 kašika belog vinskog sirćeta
3 kašike maslinovog ulja
6 parčeta slanine (iseckana na kockice)
2 kriške hleba
2 kriške kozjeg sira
200 gr zelene salate
lešnici
biljno ulje, za prženje
so
mleveni crni biber
Priprema:
U činiju za salatu pomešajte crveni luk, estragon, sirće i maslinovo ulje. Posolite, pobiberite i odvojite na stranu. Zagrejte malo ulja u tiganju, dodajte slaninu i pržite dok ne postane hrskava. Iscedite ulje na ubrusu. Zagrejte gril pećnicu i prepecite hleb sa obe strane. Zatim, isto to uradite sa kozjim sirom, dok ne dobije zlatkastu boju i ne porumeni. Dodajte lešnik, slaninu i zelenu salatu u činiju. Stavite kozji sir na tost. Rasporedite po tanjiru i služite. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari