Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g mešane zelene salate, 4 paradajza, 200 g kozjeg sira, 8 šnita dimljene slanine, 1 baget, 4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike balsamiko sirćeta, so i biber
Priprema:
Isecite baget na dijagonalne kriške debljine 1/2 cm. Narežite kozji sir na kriške, stavite po dva komada sira na svako parče hleba i kratko zapecite u rerni, dok sir ne uhvati koricu. U međuvremenu, u teflon tiganju propržite slaninu sa obe strane, dok ne porumeni i postane hrskava. Rasporedite salatu u četiri tanjira, isecite paradajz na četvrtine i poređajte uz salatu. Začinite mešavinom sirćeta i ulja, posolite i pobiberite. Na kraju dodajte prženu slaninu i vrele kriške hleba bageta sa sirom i poslužite odmah. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari