Sastojci koji će vam biti potrebni:
150 g testenine po izboru, so, biber, mala tikvica, oko 200 g raznih vrsta zelenih salata, radič, 2 paradajza, 2 filea pilećih prsa (po oko 150 g), 5 kašika maslinovog ulja, malo šećera, kašečica putera, 2 kašike belog vinskog sirćeta, kaška balzamiko sirćeta
Priprema:
Testeninu skuvati u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju i paziti da se ne prekuva. Odliti vodu i dobro ocediti.
Tikvicu oprati i blanširati oko 4 minuta u slanoj vodi. Preliti hladnom vodom i preseći po dužini napola i iseći na šnitove. Lisnate salate i radič očistiti, oprati, otresti od vode i iskidati na komade veličine zalogaja. Paradajz oprati, iseći na četvrtine, očistiti od semenki, pa meso iseckati na kockice.
Pileća prsa oprati i osušiti. Zatim posoliti i pobiberiti. Zagrejati kašiku ulja u tiganju. Pržiti meso sa svake strane oko 4 minuta uz dodavanje putera po potrebi. Izvaditi meso i iseći ga ukoso na tanke šnite.
Zamešati so, biber i šećer sa belim i balzamiko vinskim sirćetom. Umešati preostalo ulje. Pomešati zelene salate sa paradajzom, tikvicom, testeninom i pilećim prsima. Preliti vinegretom i servirati na tanjirima. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari