Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 fileta lososa, 2 kašike limunovog soka, 1 glavica crvenog luka, 3 paprike, 1 čen belog luka, 3 šampinjona, glavica zelene salate, nekoliko maslina, rukola, 1 paradajz, 1/8 kašičice semenki komorača, malo sušenog bosiljka, maslinovo ulje, so,biber
Priprema:
Marinirajte losos sa maslinovim uljem, belim lukom, limunom i začinima pola sata. Za to vreme isecite povrće. Ugrejte ulje u gril tiganju i pecite losos sa obe strane po par minuta. Čim dobije finu zlatnobraonkastu boju izvadite ga i stavite na tanjir sa ubrusom koji će upiti višak masnoće. Na gril tiganj stavite pečurke i paprike. Grilujte povrće par minuta, izvadite ga i stavite u veliku činiju za salatu. Dodajte losos koji ste isekli, seckanu zelenu salatu, rukolu, paradajz i masline. Začinite semenkama komorača i maslinovim uljem. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari