Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ljutenica od šargarepe

Ljutenica od šargarepe

Ljutenica od šargarepe

Ljutenica od šargarepe2 kg šargarepe
250 g ljutih papričica
1 veza peršuna
1 veća glavica belog luka
4 kašike soli
1 kašičica esencije

Šargarepu i ljute papričice oprati, očistiti i iseći na kolutove. Beli luk i peršun sitno iseckati, a ulje, so i esenciju promešati u posudi i mešati dok se so skroz ne rastopi.
Povrće izmešati, staviti ga u tegle i preliti tečnošću. Pripremljenu salatu držati na hladnom i tamnom mestu.
Salata se može jesti već nakon 10 dana, a idealan je prilog uz zimska jela, poput sarme, podvarka i slično.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.