Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g svežeg ili smrznutog graška, 200 g blitve, 2 tikvice isečene na duge tanke trake, 1 komorač sitno iseckan, 1 limun rendana kora i sok, 1 kašičica ljutog senfa, 1 kašičica meda, 1 kašika iseckanog peršuna, 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu da proključa i posolite. Sipajte grašak i blitvu u šerpu i kuvajte 3 minuta. Potom prospite vruću vodu i osvežite hladnom vodom. Sipajte povrće u veliku posudu sa tikvicama i pomešajte.
Za preliv umutiti zajedno limunov sok i koru, senf, med, peršun i kašiku ulja u posebnoj posudi. Prelijte preko salate i služite. Možete da dodate i rotkvice po želji. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari