Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg krompira, 2-3 kašike rena, 200 g majoneza, sok od 1 limuna, so, biber, malo ulja, peršunov list, kriške limuna
Priprema:
Krompir dobro operite, pa ga obarite u ljusci. Kada je kuvan, prohladite ga, oljuštite i sačekajte da se skroz ohladi. Po želji krompir možete seći na kolutove ili ga rendati na krupno rende. U krompir dodajte ukiseljeni rendani ren, sok od limuna i majonez, zatim so, biber i malo ulja. Sve dobro promešajte, da se sastojci fino sjedine i ukusu dobro izmešaju. Probajte salatu i po želji je dodatno začinite. Salatu ostavite u frižider da se dobro ohladi. Rashlađenu salatu dekorišite neposredno pred serviranje peršunovim listom i kriškama limuna. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari