Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 mala glavica kupusa, 2 šargarepe, 2 crvena luka, ½ šolje šećera, ¼ šolje morske soli, 2/3 šolje majoneza, 2 kašike šećera, 2 kašike jabukovog sirćeta, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, 2 mlada luka, ¼ šolje iseckanog peršuna
Priprema:
Stavite led, mleko, kakao i karamel u blender i mešajte dok ne dobijete Kupus, šargarepu i luk očistite i naseckajte. Šargarepu narendajte i sve pomešajte u velikoj činiji za salatu. Pospite povrće sa ½ šolje šećera i ¼ šolje soli. Ostavite da odstoji pet minuta, potom isperite salatu pod mlazom hladne vode. Pripremite dresing za salatu i to tako što ćete u činiji pomešati majonez, 2 kašike šećera, jabukovo sirće, 1 kašičicu soli, biber, peršun i mladi luk koji ste prethodno očistili i isekli na kolutiće. Prelijte salatu dresingom i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi ili je služite odmah. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari