Sastojci koji će vam biti potrebni:
3/4 šoljice maslinovog ulja, sok od 3 limuna, dve kašike seckanog belog luka, 5 pilećih grudi, 12 pilećih bataka, 2 kašike vlašca, 2 kašike senfa, 1 kašičica soli, pola šoljice sveže iseckanog lista od nane, zelena salata
Priprema:
Pomešajte 1/4 šoljice maslinovog ulja, 2 kašike soka od limuna i 1 kašiku sitno seckanog belog luka. Premažite piletinu i ostavite u frižideru dva sata. Na tiganju za grilovanje, grilujte piletinu koja je stajala u marinadi sa obe strane. Ostavite da se ohladi. Pre serviranja, isecite piletinu na nekoliko komada. Pomešajte preostalo ulje, sok od limuna, jednu kašiku belog luka, so i seckanu nanu u velikoj činiji. Na tanjir postavite listove zelene salate i cele listove nan, a preko toga postavite komade piletine. Prelijte piletinu prelivom koji ste dobili i poslužite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari